• NaamDhr. van der Pas
  • BehandelingTandarts
"Ik heb op zo goed als het laatste nippertje mijn gebit laten renoveren, ik had nog vier kiezen achter in de mond en zestien tanden voor. Ook al stonden ze nog goed vast, de conditie was een ramp en het tandvlees zag er ook niet fraai uit, misschien dat het nog een kwestie van enkele jaren was dat het einde verhaal zou zijn.

Bij de keuze van tandartsen was ik er vrij snel uit, niet alleen zijn Nederlandse tandartsen duur, maar naar mijn mening ook voor het merendeel niet erg betrouwbaar. Bovendien zou de door mij gewenste behandeling hier in Nederland zich wel eens over maanden zo niet jaren kunnen uitstrekken.

Ik heb voor 4S Travel, de kliniek en Dr. Mert gekozen, omdat de intake compleet met panoramascan hier op de Open Dagen in Nederland kon plaats vinden en er bovendien regelmatig een specialist van deze kliniek naar Nederland. Daarnaast helpt die drie jaar garantie ook wel.

Het bezoek aan de verzorgde kliniek in Izmir voelde als een warm bad, zo vriendelijk en meelevend is de staf. Natuurlijk deed het afslijpen pijn, maar dat duurde gelukkig maar twee uur. Daarna nog even wat ellende met het passen van de kronen, maar dat is ook qua pijn overkomelijk.

Na 48 jaar het grootste gedeelte van mijn gebit verborgen te hebben gehouden, heb ik nog het meeste moeite een geloofwaardige glimlach te voorschijn te toveren. Kauwen moet ook nog opnieuw geleerd worden, maar went ook snel, na een week lukt het al zonder knarsen. De kronen voelen volstrekt natuurlijk aan, de gewenning eraan is instant al is het vreemd weer een mond vol tanden te hebben. Trouwens als ik maar goed geinstrueerd wordt kan ik best al heel behoorlijk lachen zie de foto met de lieftallige assistente. Ik ga de komende maanden daar erg hard op oefenen, het er achter liggende geluksgevoel is er al.

Godallemachtig, ik geloof niet dat ik in mijn leven eerder zo'n verstandige beslissing heb genomen. Mijn dank is groot, lieve Nuray, Dr. Mert en alle medewerkers!"