Wilt u ook graag voluit lachen met stralend witte tanden? Snel en voordelig tanden bleken voor € 150,-! Maar wat is nu precies tanden bleken, wat kost het, welke bleekmethodes zijn er en is het bleken van tanden wel veilig voor mijn gezondheid? Wij informeren u hier graag over.

 

Wat kost tanden bleken?

Door onze specialisten in onze moderne kliniek in Izmir-Turkije: Professioneel tanden bleken  € 150,- Er worden ook vele andere voordelige tandartsbehandelingen door onze specialisten uitgevoerd.

 

Hoe lang duurt dit en hoe kom ik er?

Uw bleekbehandeling kan plaatsvinden gedurende uw verblijf van 1 week. U kunt uw 8-daagse Reis & Verblijf goed en gemakkelijk via 4S Travel reserveren (al vanaf € 455) en u kunt het hele jaar door meerdere keren per week vanaf Amsterdam vertrekken, alleen of samen met uw partner/gezin. U kunt ook zelf uw Reis & Verblijf reserveren en toch gebruik maken van onze transfer van/naar de kliniek en Nederlandse begeleiding (service kosten € 25). Wij hebben geen wachtlijsten.

 

Op zoek naar stralend witte tanden?

Zodat u een perfect visitekaartje kunt achterlaten in de eerste oogopslag, een stralende lach met prachtige witte tanden?

Vastgesteld is dat de eerste indruk mede sterk wordt bepaald door de  staat van uw gebit. Niet gek dus dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in de vele mogelijkheden om stralend witte tanden te krijgen.

 

Wat is de kleur van mijn tanden?

De kleur van uw tanden is uniek voor u. Deze is bij iedereen anders en kan zelfs per tand verschillen.  De kleur van het (gele) tandbeen, dat erfelijk is bepaald, en de dikte van het beschermende glazuur bepalen de witheid van uw tanden.

 

Waarom verkleuren mijn tanden?

Uw tanden kunnen verkleuren door veranderingen in uw tandbeen en/of glazuur of door het gebruik van bepaalde voedings- en genotsmiddelen. Zo kan een val, ongeluk of ouderdom de kleur van uw tandbeen en glazuur beïnvloeden. Terwijl roken en het drinken van(teveel) koffie, thee en rode wijn ook zorgen voor een verkleuring van uw tanden.

 

Wat kan ik doen tegen het verkleuren van mijn tanden?

Indien de oorzaak van de verkleuring wordt veroorzaakt door het gebruik van voedings- en genotsmiddelen kunt u uw gedrag hierin wijzigen en zorgen voor een goede mondgezondheid. Komt de verkleuring voort uit andere oorzaken, dan kunt u kiezen voor andere oplossingen om uw tanden weer witter te maken. Zo kunt u denken aan het plaatsen van facings of het bleken van uw tanden.

 

Kan ik mijn tanden bleken?

Witte tanden zijn populair en er zijn vele mogelijkheden en aanbiedingen om uw tanden gemakkelijk en goedkoop te laten bleken. Onveilige bleekprocessen kunnen echter schade toebrengen aan uw tanden en gebit. Daarom is het belangrijk dat u kiest voor een veilige en verantwoorde bleekmethode. Dat is de reden dat wij in onze kliniek werken met een professionele bleekmethode in de kliniek en in overleg met onze specialisten na een gratis vooronderzoek.

 

Welke bleekmethodes zijn er?

Afhankelijk van de staat van uw tand en uw wensen kunt u in overleg met uw tandarts de beste methode kiezen. Voor (grijs) gekleurde “dode” tanden kan er een bleekmethode van binnenuit gebruikt worden waarbij de tandarts een bleekpasta in de tand aanbrengt. Dit zal wellicht herhaald moeten worden waarna de tand weer afgedicht zal worden. Voor levende tanden kan er een bleekbehandeling van buitenaf plaatsvinden, zoals de bleekmethode in onze kliniek.

 

Is bleken schadelijk voor mijn gebit?

Het glazuur van uw tanden is na het bleken door aantasting van de blekingsgel tijdelijk minder hard. De schade is vergelijkbaar met die van een tand die enige tijd in aanraking met frisdrank is geweest. Door de helende werking van speeksel, herstelt het glazuur zich. Ook een fluoride spoelmiddel kan hiertoe bijdragen. Onderzoeken hebben aangetoond dat bleken geen nadelig effect heeft op uw gebit op de lange termijn.

 

Zijn er ook andere mogelijkheden voor mooie witte tanden?

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor het plaatsen van facings(tandhoesjes) in plaats van bleken. Deze tandhoesjes worden door de specialisten op maat voor u gemaakt en op de voorkant van uw tanden “geplakt”. Belangrijke voordelen zijn dat deze hoesjes een beschermende werking hebben voor uw tanden en u er bovendien niet alleen een langdurig goed resultaat op kleurverbetering mee behaalt maar er tevens oneffenheden zoals afgebroken hoekjes of (lichte) scheefstand mee weggewerkt kan worden. De facings gaan gemiddeld 10 jaar mee. De kosten zijn echter hoger en afhankelijk van het door u gekozen materiaal. De volledig porseleinen tandhoesjes worden in het laboratorium binnen 3 dagen op maat voor u gemaakt en zijn esthetisch mooier en kwalitatief beter. De kosten hiervoor bedragen € 200 per tand. Het aantal facings dat u nodig heeft voor het optimale resultaat is afhankelijk van de staat van uw gebit, uw lachlijn en uw wensen en wordt in overleg met de specialisten tijdens het gratis vooronderzoek met uw besloten. De 4S Travel kliniek in Izmir geeft u 3 jaar garantie op de porseleinen facings.