Ooglaserbehandeling in Turkije en bespaar ruim 50%

Wilt u ook graag genieten van goed zicht zonder bril? Profiteer dan u van goede maar voordelige LASIK, FEMTOSECOND LASIK en LASEK/PRK behandelingen en bespaar ruim 50%! Lees snel meer over de behandelmogelijkheden in onze moderne klinieken door ervaren specialisten en verneem de mogelijkheden voor uw reis & verblijf naar prachtig Istanbul en verrassend Izmir.

 

 Wie zijn wij?

 

Batıgöz & Westeye Health Group is een beroemde medische instelling die gespecialiseerd is in oogheelkunde. Het bedrijf is in 2004 opgericht door Op. Dr Mehmet Söyler, voorzitter van de raad van bestuur, en succesvol gegroeid onder zijn leiderschap, dat nu 9 ziekenhuizen en 2 checkupcentra in 8 verschillende steden in 4 verschillende landen omvat. Het succes van het bedrijf is gebaseerd op twee richtliijnen;

 1. Patiënt Empathie
 2. Technologie en Kennis

Het bedrijf is goed gepositioneerd om zowel lokale als internationale patiënten te behandelen.

 

Ervaring en opleiding

Onze artsen en verpleegkundigen zijn allemaal opgeleid op gerenommeerde medische faculteiten in Turkije en in het buitenland. Alle kennis is zorgvuldig afgewogen in een vriendelijke werkomgeving.

 

Internationaal Medisch Toerisme

In onze ziekenhuizen in Izmir, Istanbul en Boekarest zijn we ook succesvol in het behandelen van internationale patiënten. Meertalig bekwaam ondersteunend personeel en documentatie zorgen voor een soepele proces en verblijf voor alle internationale patiënten.

 

Krachtige medische infrastructuur

Alle operaties en laserkamers, evenals check-up kamers zijn volledig ingericht met speciale ventilatie en lucht filtratie systemen met oog op het hoogste niveau van hygiëne.

 

Gezondheid Toerisme

Batıgöz en Westeye Ziekenhuizen in Istanboel, Izmir en Boekarest zijn goed uitgerust om Internationale patiënten voor elk type behandeling te behandelen. Al in de lancering van Batıgöz Ziekenhuizen in 2004 in Izmir begonnen we internationale patiënten te ontvangen met noodgevallen die op vakantie waren in het gebied van İzmir en Bodrum. In de loop der jaren hebben we geleidelijk op deze ervaring gebouwd en bieden wij nu een breed scala aan professionele diensten in onze ziekenhuizen.

 


Hoe werkt een ooglaserbehandeling bij 4S Travel? Wat moet ik weten vooraf, tijdens en na de ooglaserbehandeling en hoe verloopt de procedure? In onze topkliniek in Izmir werken wij met de beste specialisten die meer dan 4.000 ooglaserbehandelingen per jaar succesvol uitvoeren voor zeer voordelige prijzen. Maar hoe werkt dit nu precies?

 

Vooraf in Nederland

 • Lees zorgvuldig alle informatie op onze website
 • Bent u geïnteresseerd? Maak een afspraak voor een uitgebreid vooronderzoek in Nederland. De kosten hiervoor bedragen € 125,- en zijn niet inbegrepen. Dit vooronderzoek is niet verplicht maar wordt wel geadviseerd.

Belangrijk: u kunt niet zelf rijden door de oogdruppels. Draagt u lenzen, dan dient u deze 5 (zachte) tot 10 (harde) dagen voor dit onderzoek en uw laserbehandeling niet meer te dragen.

 • Met ca. 2 dagen ontvangt u bericht of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling.
 • Neem bedenktijd
 • Bekijk naar welke kliniek/bestemming uw voorkeur uitgaat, wanneer u Turkije wilt reizen en welk hotel uw voorkeur heeft.

Uiteraard kunt u samen met uw partner/gezin reizen of ervoor kiezen om alleen te gaan. U kunt het hele jaar door meerdere keren per week vertrekken en de basis reisduur van 4 dagen kan aangepast worden naar uw wensen.

 • Reserveer via email, online of telefonisch uw behandeling en Reis & Verblijf bij 4S Travel
 • U of uw reisgenoot kunnen uw behandelingen ook combineren met onze andere behandelmogelijkheden in Izmir en Istanbul, zoals tandartsbehandelingen, haartransplantaties en cosmetische ingrepen.

In Turkije:

 • 1e dag:  Vliegreis Amsterdam naar Izmir of Istanbul. De Turkse chauffeur en/of onze Nederlands sprekende hostess, verwelkomt u op de luchthaven en brengt u naar uw hotel. .
 • 2e dag:  Ooglaserbehandeldag!
  • Vroeg in de ochtend gaat u met onze hostess naar de kliniek. De procedure is:
   • extra vooronderzoek en gesprek met de specialist. Er wordt nogmaals bekeken of de behandeling voor u geschikt is en de prognose wordt u gegeven. Nu beslist u definitief of u de behandeling wenst te ondergaan.
    • Zo ja, dan tekent u voor akkoord, voldoet u de kosten van de behandeling en worden uw ogen verder gedruppeld en zodat na enige tijd de ooglaserbehandeling zal worden uitgevoerd.
    • Zo nee, dan kunt u kosteloos en vrijblijvend de kliniek weer verlaten
  • Begin van de middag vindt uw ooglaserbehandeling in ca. 15 minuten plaats in de speciale behandelkamer. Onze hostess en uw eventuele medereizigers mogen hier niet bij zijn.
  • Vlak na de behandeling gaat u naar een rust ruimte met gedimd licht, waar u onze hostess en uw eventuele medereizigers weer kunt ontmoeten.
  • Aansluitend de eerste controle, uitleg over de nazorg en overhandiging van uw oogdruppels.
  • In de loop/eind van de middag transfer naar uw hotel
 • 3e dag: Transfer naar de kliniek voor nacontrole bij de oogarts. Uw resultaat wordt gemeten en uw ogen gecontroleerd. Bij goed resultaat ontvangt u de laatste nazorg uitleg. Sporadisch treedt er een infectie of verhoogde oogdruk op, deze wordt dan direct behandeld en de volgende dag wederom gecontroleerd. Hierna transfer naar uw hotel, rest van de dag om te genieten van alle hoogtepunten van Izmir of Istanbul of te rusten.
 • 4e dag:  Transfer naar de luchthaven van Izmir of Istanbul voor uw terugvlucht of bij een langer verblijf gelegenheid om de vele hoogtepunten van Izmir of Istanbul te gaan ontdekken! (indien gewenst kunt ook enkele dagen voor uw behandeling genieten van deze bestemmingen om aan het eind van uw reis& verblijf in Turkije de behandelingen te ondergaan).

Achteraf – terug in Nederland:

 • Na terugkomst in Nederland adviseren wij u ca.  6-12 weken na uw behandeling nog een nacontrole bij een Nederlandse optometrist te laten uitvoeren. Indien u het vooronderzoek bij onze Nederlandse optometrist heeft laten uitvoeren (voor € 125), is deze nacontrole inbegrepen.
 • In de eerste maanden kunt u drogere ogen ervaren. Gebruikt u hiervoor de traandruppels die u al in Turkije van de oogarts heeft ontvangen.

4S Travel en haar specialisten bieden u garantie op uw ooglaserbehandeling in onze topklinieken in Turkije!

Bij uw ooglaserbehandeling zijn 2 nacontroles in Turkije inbegrepen.

 

Indien u ervoor gekozen heeft ook het vooronderzoek bij onze Nederlandse optometrist vooraf uit te laten voeren (a € 125) is hierbij tevens 1 x nacontrole in Nederland, ca. 6-12 weken na de behandeling in Turkije, inbegrepen.

 

Indien blijkt dat u één van de sporadische patiënten bent die achteraf een complicatie ervaart, zullen extra behandelingen en controles door 4S Travel in Nederland en/of in Turkije worden verzorgd.

 

Uiteraard alleen als u tijdig uw bevindingen/klachten bij 4S Travel en haar specialisten meldt, u de nazorg instructies in acht neemt en uw medicatie goed gebruikt. Ook zijn ernstige ziektes, ongevallen en aandoeningen die van invloed zijn op uw algehele gezondheid alsook op uw zicht/oog, uitgesloten zijn van de garantie. Zie ook onze algemene voorwaarden.

 

Mocht het nodig zijn dat u, als resultaat van uw behandeling, nog een bezoek aan de specialisten in Turkije moet brengen, dan zijn de kosten voor zowel de behandeling alsook de reis & het verblijf voor rekening van 4S Travel.

 

Ook dient u rekening te houden met ouderdomsverziendheid die ook bij ooglaserpatiënten boven 40 jaar zal optreden. Door de afnemende flexibiliteit van het oog zal een leesbril nodig zijn. Deze aandoening kan niet worden voorkomen of behandeld met een ooglaserbehandeling en is uitgesloten van de garantie.


Femto-LASIK

Een voorbeeld van ooglaseren zonder mes is de toepassing van de FemtoLASIK methode. De FemtoLASIK methode is de moderne variant van de LASIK methode.

Met de Visumax Femtosecondlaser van CARL ZEISS apparatuur wordt er bij een nauwkeuriger, veiliger en ook een dunner flapje worden gemaakt dan met de reguliere LASIK techniek. De FemtoLASIK methode wordt ook wel de IntraLASIK, Intralase Lasik of FemtoSecond Lasik methode genoemd.

Deze methode is de verbeterde versie van de veel toegepaste LASIK methode.

 

FemtoLASIK biedt u diverse voordelen:

 1. Uw ogen worden zonder mesje (keratoom) gelaserd
 2. De FemtoLASIK methode is bijzonder veilig, flap wordt gecreerd door middel van compuutergestuurde laserapparatuur
 3. Uw ogen worden op een effectieve manier behandeld en op maat gecorrigeerd
 4. De kans op complicaties is bij de FemtoLASIK methode kleiner
 5. U ondervindt geen pijn tijdens de behandeling

Over het algemeen is er sprake van snel herstel. Uw zicht is tijdens de ingreep even vertroebeld als het flapje is omgeklapt. Direct nadat het flapje is teruggeplaatst herstellen uw ogen zichzelf weer tot een scherp blikveld.  Uw zicht stabiliseert zich binnen enkele dagen. Het duurt even voor uw ogen het gewenste resultaat hebben bereikt.

 

Ooglidcorrectie

Bij een bovenooglidcorectie tekent de chirurg op het ooglid nauwkeurig aan hoeveel huid er verwijderd moet worden. Dan snijdt de arts het reepje huid weg en indien nodig ook een stukje van de oogkringspier. Ook een teveel aan vet wordt verwijderd. Na de ingreep worden de haarvaatjes dichtgebrand en de incisie gehecht. De littekentjes komen in de natuurlijke plooi (sulcus palpebrae) van het bovenste ooglid te liggen.Het litteken is vaak vrijwel omzichtbaar.

 

 

Bij een correctie van het onderooglid wordt in het algemeen minder huid verwijderd. Het verwijderen van vetzakjes onder de ogen gaat bij voorkeur via het slijmvlies aan de binnenkant van het ooglid. De incisie die hiervoor gemaakt wordt hoeft niet gehecht te worden en er ontstaan geen zichtbare littekens. Wanneer er ook sprake is van een teveel aan huid op de onderoogleden moet wel aan de buitenzijde gesneden worden. Vlak langs de wimperrand een sneetje gemaakt. Het teveel aan huid en vetweefsel wordt weggenomen en de wond wordt met dunne draad gehecht. De littekentjes komen onder de wimpers te liggen, maar er kan een klein litteken blijven.

 

Verstopt traankanaal

Een verstopte traanbuis en een ontsteking van het traanzakje zijn onschadelijk voor uw kind. Het oog kan er niet door beschadigen. In veruit de meeste gevallen gaat het traankanaal vanzelf open. Mocht dit na zes maanden nog niet gebeurd zijn dan kan de oogarts met een simpele ingreep, het vliesje breken.

De ingreep wordt onder narcose uitgevoerd. Er wordt een snee van ongeveer 15 mm lang in de huid van de neus gemaakt, ongeveer 1 cm vóór de ooghoek. In de diepte wordt met een knabbeltang een opening in het bot tussen de traanzak en de neus gemaakt. Hierna worden zowel de traanzak als het neusslijmvlies geopend, en worden de slijmvliezen van traanzak en neus aan elkaar gehecht. De operatie wordt altijd gecombineerd met plaatsing van een dunne siliconenstent in het afvoersysteem gedurende 2-3 maanden. Deze stent bestaat uit een dun slangetje. Het slangetje voert de tranen niet af, het dient om het afvoersysteem op te rekken en om dichtgroeien van de traankanaaltjes na de operatie te voorkomen.

Sommige patiënten hebben al geen last meer van het tranen terwijl de stent er nog in zit. Bij hen lopen de tranen niet weg door de stent, maar langs de stent. Of de operatie geholpen heeft of niet is echter pas duidelijk nadat de stent uit het afvoersysteem verwijderd is. Dat gebeurt na 2-3 maanden. Verwijderen gaat simpel en pijnloos: de oogarts pakt de stent vast in de ooghoek, knipt deze door en trekt het er uit via de bovenste traanpunt.

 

Staar

Ouderdomsstaar is goed te behandelen. Kort na de operatie kunt u alles weer doen. Een staaroperatie kan het gezichtsvermogen volledig herstellen.

Bij een staaroperatie haalt de oogchirurg de troebele lens uit het oog en vervangt deze door een kunstlens. De oogchirurg opereert altijd maar één oog per operatie. Een staaroperatie is op zeer hoge leeftijd nog goed te ondergaan.

 

Scheelzien

Doordat kinderen in staat zijn het beeld van het afwijkende oog te onderdrukken, ontstaat de kans op een lui oog (amblyopie). Eerst zal dan een amblyopiebehandeling worden gestart: het welbekende afplakken van het goede oog met een oogpleister.

Ook is het mogelijk bij sommige vormen van scheelzien (het hierboven genoemde scheelzien ten gevolge van verziendheid) dit volledig of gedeeltelijk te corrigeren met een brilcorrectie. Mocht het scheelzien met een bril en/of oefeningen onvoldoende gecorrigeerd kunnen worden dan kan een oogspieroperatie (ook wel scheelziensoperatie, strabismuschirurgie) uitkomst bieden. De orthoptist zal hierin adviseren.


Behandeling
Prijs
Omschrijving
Relex Smile
€ 2.190,-
Voor 2 ogen
Femtolasik
€ 1.190,-
Voor 2 ogen
PRK / Trans PRK
€ 990,-
Voor 2 ogen
Staar
€ 1.090,-
Per oog
Keratoconus
€ 1.250,-
Per oog
Chalazion
€ 550,-
Per oog
Ooglidcorrectie
€ 1.000,- of 1.790,-
2 of 4 Oogleden
Traan Kanaal Behandeling
€ 1.500,-
Per oog (DSR)
Traan Kanaal Behandeling
€ 1.290,-
Per oog (DSR+Laser)
Groene Staar
€ 2.150,-
Per oog
Netvliesloslating
€ 3.150,-
Per oog
Scheelzien
€ 2.500,-
Per oog
Cornea Transplantatie
€ 2.000,-
Per oog (Voor de bestelling)
Cornea Transplantatie
€ 11.000,-
Per oog (Voor de operatie)
Enucleatie
€ 3.000,-
Per oog
Evisceratie
€ 2.500,-
Per oog

Inbegrepen bij onze ooglaserbehandelingen:

 • Vooronderzoek, laserbehandeling en nacontrole in Istanbul
 • Medicatie en traandruppels
 • Transfers en Nederlands sprekende hostess begeleiding
 •  2 overnachtingen in een middenklasse hotel
 • Garantie
 • Optioneel: wij adviseren u vooraf een uitgebreid vooronderzoek in Nederland te laten uitvoeren. Wij kunnen u hiervoor doorverwijzen naar een Nederlandse optometrist welke dit vooronderzoek voor € 125 (niet inclusief) voor u kan uitvoeren, inclusief 1 x nacontrole in Nederland na uw behandelingen in Turkije. Dit vooronderzoek is niet verplicht maar adviseren wij wel. Het definitieve vooronderzoek vindt plaats in Turkije voor de start van uw behandelingen en is inbegrepen in de behandelprijzen.

Niet inbegrepen bij onze ooglaserbehandelingen:

 • Uw reis naar Izmir
 • Maaltijden, dranken en eventuele excursies
 • € 25,- reserveringskosten
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
4S Travel | Ooglaseren

"Wij zijn naar Izmir gegaan, ik voor een tandarts behandeling (twee driedelige bruggen) en mijn partner om zijn ogen te laseren. In Izmir aangekomen stond..."

Lees verder

Mevr. K.S. en Dhr. M. Uslu

4S Travel | Ooglaseren

"Mijn reis naar Turkije was tot op de puntjes geregeld ookal had ik laatst minute geboekt. Ik werd opgehaald van vliegveld en gebracht naar het..."

Lees verder

Dhr. Gopisingh